U bent hier: Agroplan / Nieuws / Verkiezing boerenerf van het jaar

Verkiezing boerenerf van het jaar

 

Boeren-Erf-Goed-Gelderland gaat samen met streekbewoners en lokale organisaties op zoek naar een Gelders boerenerf dat wat betreft inpassing in het landschap,  erfaanleg, uitstraling van de gebouwen en (gebruiks)geschiedenis het meest waardevol en aansprekend is.

Boeren-Erf-Goed-Gelderland  is een initiatief van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, het Gelders Genootschap en Stichting Gelders Erfgoed en de doelstelling is om meer aandacht voor historische boerenerven te verwerven. De boerenerven zijn belangrijke dragers van landschap en streekidentiteit. Dat willen ze behouden, herstellen en ontwikkelen.

Agroplan heeft het erf van een ondernemer met een ontginningsboerderij van het Beekbergerwoud in Klarenbeek aangemeld.  Onder begeleiding van Agroplan is deze locatie gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 en middels functieverandering is het agrarisch bedrijf gestaakt , zijn moderne stallen gesloopt en is er een nieuwe woning toegevoegd. 

Van 1 oktober tot 15 november 2012 kunt u stemmen op uw favoriete boerenerf.

Voor meer informatie klik op:  aanmelding verkiezing Boerenerf Agroplan, projectbeschrijving Agroplan en Boeren-Erf-Goed-Gelderland.

Zoeken op de website

Aanmelden nieuwsbrief