U bent hier: Agroplan / Nieuws / Terugblik op Samen voor Natuur

Terugblik op Samen voor Natuur

Op donderdag 25 november heeft Agroplan een presentatie gegeven op Samen voor Natuur, de kennisdag voor natuurbeheerders. Het thema van dit jaar was 'Future Proof'. In drie blokken van elk een uur, werden door verschillende partijen in totaal 29 verschillende presentaties gegeven over de wijze waarop natuur future proof kan worden gemaakt. 
 
De presentatie die Agroplan gaf, had de titel 'Natuurbeheer; basis voor toekomstgerichte bedrijfsvoering'. In het eerste deel van deze presentatie werd de huidige positie van de agrarische ondernemer en (agrarisch) natuurbeheer als verbredingstak besproken. Vervolgens werd in drie verschillende casussen behandeld hoe natuurbeheer geïmplementeerd kan worden in het agrarische bedrijf, om zo bij te dragen aan een toekomstgerichte en duurzame agrarische bedrijfsvoering. Ook werd duidelijk dat de ondernemer niet teveel op subsidies zou moeten vertrouwen, maar binnen zijn/haar eigen bedrijf en locatie naar nieuwe economische dragers moet zoeken. 

Op de presentatie was een gemêleerd gezelschap afgekomen van zo'n vijftig personen. Gezien de hoge opkomst kunnen we concluderen dat er nog altijd veel interesse is naar nieuwe manieren waarop natuurbeheer, maar ook andere verbredingstakken, kan worden toegepast binnen het agrarisch bedrijf. 

Zoeken op de website

Aanmelden nieuwsbrief