U bent hier: Agroplan / Projecten / Tuinontwerp en beplantingsplan in de Betuwe

Tuinontwerp en beplantingsplan in de Betuwe

achtertuin tijdens de aanleg
vijver na aanleg
achtertuin met o.a. siergras na aanleg

Aanleiding
De familie heeft de voormalige boerderij gerestaureerd en veel originele details weer teruggebracht. Voor de gronden rondom de boerderij was een nieuw passend tuinontwerp nodig. Oude stallen werden gesloopt en er moest ruimte komen voor een zwemvijver.

Doel
Een landelijke tuin creëren die goed past bij de gerenoveerde boerderij, aansluit bij het landschap van de Betuwe en die bestaat uit verschillende tuinonderdelen.

Werkwijze
Samen met de opdrachtgever zijn als eerste de wensen en eisen op papier gezet. Dit is vervolgens vertaald in een eerste concept waarin aangegeven wordt waar wat komt. Na overleg met de opdrachtgever is het concept verder uitgewerkt tot schetsplan en vervolgens is invulling gegeven met een beplantingsplan. Tenslotte heeft Agroplan een beheervisie opgesteld waarin per maand aangegeven is wat er gedaan moet worden in de tuin.

Resultaat
De tuin bestaat uit verschillende onderdelen, van elkaar gescheiden door hagen.De tuin ademt een landelijke sfeer uit en heeft daarbij elementen van een boerentuin zoals een bleekveld, kruidentuin, boomgaard en formele tuin.
Direct achter de woning is op de plaats van de voormalige varkensstal een terras gecreëerd met daarin en daaraan grenzend enkele borders/plantvakken. Rechts achter de woning is een nieuwe berging/schuur gebouwd die aan de achterzijde grenst aan een zwemvijver.
De zwemvijver is omgeven met hagen van taxus. De achterzijde van de tuin bestaat uit bloemrijk grasland met hierin enkele bomen waardoor een mooie overgang naar het landschap ontstaat.

Contact 

Ir L. (Lara) de Graaf, Directeur / Landschapsarchitect BNT
tel: 06 - 17 58 90 60, laradegraaf@agroplan.nl

Zoeken op de website

Aanmelden nieuwsbrief