U bent hier: Agroplan / Projecten / Tuinontwerp, Utrecht

Tuinontwerp, Utrecht

Image
tuin 07
tuin 06
tuin 05
tuin 04
tuin 01

Aanleiding & doel
Nadat de verbouwing van het voormalige koetshuis tot woning was gerealiseerd bestond de wens bij de opdrachtgevers om ook de tuin ‘up to date’ te brengen. Een aantal elementen zoals een boomgaard diende behouden te blijven en andere elementen konden verwijderd of aangepast worden. Daarnaast moest er een geschikte plaats voor een zwemvijver gevonden worden.

Werkwijze
In overleg met de opdrachtgevers is bepaald welke elementen behouden moesten worden en welke elementen verwijderd konden worden. Alle wensen en eisen van de opdrachtgever zijn geïnventariseerd. Dit heeft vervolgens geleid tot een eerste concept plan. Nadat het eerste concept plan in overleg met de opdrachtgevers verder was uitgewerkt, is tenslotte invulling gegeven aan de tuin door middel van het beplantingsplan.

Ontwerp
De tuin wordt aan de oostzijde begrensd door een muur en een schutting. Om deze aan het zicht te onttrekken zijn hier klimplanten toegepast zoals clematis en wingerd. De westkant van de tuin grenst aan een andere tuin en om de privacy te waarborgen is hier een dicht struweel aangelegd. Het centrale punt in de tuin wordt gevormd door de zwemvijver die direct aan het terras grenst. De vijver is gesitueerd in de zichtlijn vanuit de woning, zo valt ook in de winter vanuit de woonkamer plezier te beleven aan de vijver. Het terras loopt over de hele breedte van de woning en wordt op enkele plaatsen voorzien van beplanting om het harde oppervlak te breken. Aan de voorzijde van de woning zorgen strategisch geplaatste hagen voor privacy. Een laantje van Ginkgo’s begeleidt de ingang via de bordestrap naar de woning. De tuin is echt een verlengstuk van de bijzondere woning geworden.  

Contact /Meer informatie

Ir L. (Lara) de Graaf, tel: 06 - 17 58 90 60, laradegraaf@agroplan.nl

Zoeken op de website

Aanmelden nieuwsbrief