U bent hier: Agroplan / Nieuws / Winnaar Ontwerpsessie Openbare Ruimte (OOR) 2013

Winnaar Ontwerpsessie Openbare Ruimte (OOR) 2013

In de week van 21 t/m 24 mei heeft Margriet Snaaijer als Young Professional van Agroplan het winnende team van deze ontwerpsessie begeleid. De casus betrof de uitbreidingslocatie Zuidbroek in Apeldoorn.

Diverse ontwerpteams van circa vier multidisciplinaire studenten (oa. stedenbouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde) werden begeleid door projectleiders die hiermee hun vaardigheden uitbreiden in het leiden van een ontwerpteam. Het winnende ontwerp genaamd ‘energiek Apeldoorn’ heeft de opdracht vertaald in een stadsrand, welke inspeelt op de trage groei van de woningbouw. Een energiestrook, bestaande uit wallen met zonnepanelen, biomassa en waterberging, vormt een nieuwe (groene) 'motor' voor het gebied. Daarnaast dient deze multifunctionele strook als buffer tussen de A50 en de in fasen uitdijende stadsrand. In het naastgelegen deelgebied ‘De Linten’ is ruimte gecreëerd voor organische ontwikkeling van woningbouw.

Het winnende idee zal gepresenteerd worden aan de wethouder van de gemeente Apeldoorn. Klik hier voor het artikel in Stadswerk Magazine waarin de winnaars aan het woord zijn.

OOR is een initiatief van Stadswerk, Vereniging voor professionals van op het gebied van de fysieke leefomgeving.

Zoeken op de website

Aanmelden nieuwsbrief